Nvidia показала демо Covert Protocol із застосуванням ШІ для створення достовірних NPC

Компанія Nvidia активно працює над впровадженням технологій ШІ у відеоіграх. На конференції GTC 2024 було продемонстровано демо Covert Protocol із персонажами, які функціонують із використанням технологій ШІ. Раніше Nvidia вже показувала напрацювання у цій сфері та навіть запустила платформу ACE (Avatar Cloud Engine) з набором технологій для створення «живих» NPC. Тепер до ACE додано нові можливості завдяки розробкам компанії Inworld AI.

Nvidia прагне створити «цифровий людський конвеєр» для генерації та функціонування NPC. Компанія вже пропонує набір технологій для розпізнавання мови, перетворення її в текст та розуміння контексту, для генерації мови віртуальними персонажами та генерації лицьової анімації відповідно до їхньої мови. І все це на базі навченого штучного інтелекту, який виконує всі операції у режимі реального часу.

Технології Nvidia та Inworld AI дозволяють розробникам створювати цифрових персонажів, налаштовувати їх особистості, знання, довготривалу пам'ять та інші параметри. Це дозволить керувати динамічною розповіддю та відкривати нові методи взаємодії гравця з віртуальним світом.

Минулого року було оголошено про співпрацю Xbox та Inworld AI для створення NPC та спрощення механізмів розробки сценарію та дерева діалогів. Також Inworld AI випустила коротку гру Inworld Origins, яка є технічною демонстрацією їх розробок. У грі ви спілкуєтеся з персонажами за допомогою живої мови та шукайте злочинця, спираючись на відповіді та поведінку NPC.

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 19.03.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: