Meta Horizon OS: операційна система гарнітур Meta Quest стане доступна стороннім виробникам

За останні роки компанія Meta досягла чималих успіхів у сегменті гарнітур віртуальної та доповненої реальності. Тепер вона вирішила додатково зміцнити позиції, відкривши власну екосистему для інших виробників. Сторонні компанії незабаром зможуть використовувати у своїх пристроях операційну систему Meta Horizon OS, під керуванням якої працюють гарнітури серії Meta Quest.

В основі Meta Horizon OS лежить модифікована версія Android, оптимізована для пристроїв віртуальної, доповненої та змішаної реальності. Оскільки Meta випускає гарнітури вже не один рік, бібліотека застосунків та ігор для цієї системи дійсно велика. Про наміри випустити пристрої на базі Meta Horizon OS вже оголосили ASUS, Lenovo та Microsoft.

ASUS працює над ігровою гарнітурою під брендом Republic of Gamers, Lenovo створює пристрій змішаної реальності для роботи та розваг, а Microsoft разом з Meta готує обмежену серію Quest, натхненну брендом Xbox. Всі ці пристрої використовуватимуть апаратну платформу Qualcomm Technologies, давнього партнера Meta.

Джерело:
Meta

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 23.04.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: