Google представила голосового помічника Gemini Live та Project Astra

Під час конференції Google I/O компанія представила нового голосового помічника зі штучним інтелектом Gemini Live. По суті, це голосовий чат-бот із розширеними можливостями. Система використовує просунуті алгоритми генеративного ШІ для спілкування з користувачем. Помічник буде більш індивідуальним та зможе адаптуватися до мови конкретного користувача. Gemini Live буде доступний передплатникам Gemini Advanced у найближчі місяці.

Асистент Gemini Live використовує потужні можливості платформи Gemini 1.5 із додатковими ШІ-технологіями. Зокрема пізніше в нього інтегрують можливість роботи з камерою. Gemini Live зможе реагувати на оточення, сприймаючи об'єкти через фотографії та відео в режимі реального часу. Аналогічні можливості показує нова версія GPT-4o від Open AI. Також у Gemini Live буде інтеграція з додатками Google Календар, Завдання та Google Keep.

Gemini Live пов'язаний з іншою розробкою компанії під назвою Project Astra. Це багатофункціональний мультимодальний помічник, який може дивитися та інтерпретувати все, що бачить через камеру вашого пристрою. Він зможе орієнтуватися у просторі та запам'ятовувати положення предметів.

Опубліковано демонстрацію, в якій Project Astra описує різні предмети та елементи навколишнього світу, а також допомагає користувачеві знайти окуляри, вказуючи на їхнє місцеположення.

Джерело:
The Verge
Google

Всі новини за 15.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: