Google змінює свій пошуковик і впроваджує ШІ

Компанія Google оголосила про серйозні зміни у своїй пошуковій системі. Ще рік тому компанія розпочала тестування експериментальних функцій Search Generative Experience (SGE) на основі ШІ. А тепер починається їх впровадження в пошукову систему Google. Щобільше, нові функції AI Overviews будуть у пріоритеті й дані від ШІ будуть відображатися поверх даних класичного пошуку. Це може повністю змінити наше сприйняття пошуку та весь Інтернет у майбутньому.

Поки що Google починає впроваджувати нові функції тільки для користувачів зі США, але потім вони з'являться і в інших регіонах.

Пошук використовує модель ШІ Gemini для аналізу даних у мережі, щоб узагальнити результат та видати найбільш точну та відповідну інформацію. При цьому ШІ потрібен не для кожного пошуку. У випадку, якщо вам потрібно знайти URL якоїсь компанії, ви просто вводите її назву та отримуєте посилання на потрібний сайт. ШІ добре підходить для комплексних складних запитів. Як приклад наводиться такий запит: «Знайти найкращу йогу або студію пілатес в Бостоні з рейтингом понад чотири зірки в пів години ходьби від Бікон-Хілл». У звичайному режимі довелося б шукати інформацію та відгуки про безліч місць в обраному районі, але ШІ-пошук проаналізує та зробить все за користувача, відразу видавши відповідний за критеріями об'єкт.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 36)

Всі новини за 15.05.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: