Вийшла ШІ-модель Stable Diffusion 3 Medium для створення зображень

Компанія Stability AI повідомила про вихід ШІ-моделі Stable Diffusion 3 Medium, призначеної для генерування зображень за текстовим описом. Що найголовніше, вона здатна робити це безпосередньо на пристрої користувача, а версія Medium підтримує відеоадаптери мейнстрім-рівня. Нагадаємо, що офіційна презентація Stable Diffusion 3 (SD 3) відбулася у лютому.

Stable Diffusion 3 Medium

Stable Diffusion 3 Medium має два мільярди параметрів, тоді як максимально SD 3 може враховувати до восьми мільярдів параметрів. Зате версія Medium здатна працювати на відеоадаптерах із п'ятьма гігабайтами пам'яті, тобто користувачам не обов'язково купувати топову відеокарту.

Stable Diffusion 3 Medium

Також згадуються оптимізації для GPU Nvidia та AMD. Для відеоадаптерів GeForce RTX доступна версія з підтримкою TensorRT, завдяки чому зображення генеруватимуться до 50% швидше. Для «червоних» були підготовлені різні оптимізації, що дозволяють Stable Diffusion 3 ефективно працювати на вбудованій графіці, споживчих відеоадаптерах та прискорювачах Instinct MI300X для дата-центрів.

Ті, хто бажають випробувати Stable Diffusion 3 Medium на своїй системі, можуть ознайомитись з інструкцією на Reddit.

Джерела:
VentureBeat
Stability AI

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 12.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: