Вийшла ШІ-модель Stable Diffusion 3 Medium для створення зображень

Компанія Stability AI повідомила про вихід ШІ-моделі Stable Diffusion 3 Medium, призначеної для генерування зображень за текстовим описом. Що найголовніше, вона здатна робити це безпосередньо на пристрої користувача, а версія Medium підтримує відеоадаптери мейнстрім-рівня. Нагадаємо, що офіційна презентація Stable Diffusion 3 (SD 3) відбулася у лютому.

Stable Diffusion 3 Medium має два мільярди параметрів, тоді як максимально SD 3 може враховувати до восьми мільярдів параметрів. Зате версія Medium здатна працювати на відеоадаптерах із п'ятьма гігабайтами пам'яті, тобто користувачам не обов'язково купувати топову відеокарту.

Також згадуються оптимізації для GPU Nvidia та AMD. Для відеоадаптерів GeForce RTX доступна версія з підтримкою TensorRT, завдяки чому зображення генеруватимуться до 50% швидше. Для «червоних» були підготовлені різні оптимізації, що дозволяють Stable Diffusion 3 ефективно працювати на вбудованій графіці, споживчих відеоадаптерах та прискорювачах Instinct MI300X для дата-центрів.

Ті, хто бажають випробувати Stable Diffusion 3 Medium на своїй системі, можуть ознайомитись з інструкцією на Reddit.

Джерела:
VentureBeat
Stability AI

Обговорити в форумі (коментарів: 22)

Всі новини за 12.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: