Microsoft відкладає вихід функції Recall у ШІ Copilot+ для Windows 11

Компанія Microsoft оголосила, що відкладає вихід функції Recall у ШІ Copilot+ для збірки Windows 11, яка мала стати доступною з 18 червня. Тепер невідомо коли й чи взагалі з'явиться цей функціонал навіть для учасників Windows Insider Program.

RecallRecall

Про появу Recall у Copilot+ стало відомо 20 травня. Суть функції полягає у тому, що Windows в автоматичному фоновому режимі робить знімки екрана з активністю користувача та дозволяє з допомогою ШІ шукати на них інформацію. Таким чином можна «відмотати час назад», знайти загублену інформацію, пригадати певні дії тощо.

Одразу від моменту анонсу Recall отримала дуже багато обґрунтованої критики з міркувань безпеки та приватності, а у Великобританії Офіс комісара з інформації навіть почав розслідування з цього приводу. Дослідники виявили, що інформація зберігається у відкритих базах даних SQLite, до яких інші користувачі можуть отримати доступ або локально, або з використанням зловмисного ПЗ. Microsoft намагалася запевнити всіх, що для доступу до цієї функції буде потрібен вхід через Windows Hello, а інформація буде шифруватися у режимі реального часу. Але зрештою, вирішили просто відкласти вихід Recall з метою її «подальшого поліпшення».

Джерело:
Tom`s Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 14.06.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: