ШІ Gemini сканує PDF-файли на Google Диску без дозволу користувача

Gemini

За повідомленням Кевіна Бенкстона в Twitter (нині X), яке розміщене нижче, він помітив, що чат-бот ШІ Gemini від Google читає приватні документи на Google Диску без явного дозволу користувача. Ймовірно, це відбувається в рамках простору Google Диску, а не конкретно в Google Документах, хоча можливо, що це може стосуватися і Документів.

Bankston

Схоже, що проблема локалізована на Google Диску і виникає після запуску Gemini принаймні в одному документі. Відповідний тип документа, у цьому випадку PDF, згодом автоматично запускає Google Gemini для всіх майбутніх файлів того ж типу, що відкриваються в Google Диску. Як припускає Бенкстон, це могло бути спричинено тим, що він увімкнув Google Workspace Labs у 2023 році, що могло перевизначити початкові налаштування штучного інтелекту Gemini. Зрештою, Бенкстон знайшов відповідний перемикач налаштувань. Але виявив, що резюмування Gemini для Gmail, Drive і Docs вже були вимкнені.

Навіть якщо ця проблема стосується лише користувачів Google Workspace Labs, вона є досить серйозною. Згода користувачів все ще має велике значення, особливо коли йдеться про потенційно конфіденційну інформацію, і схоже, що Google не повністю дотримується цього принципу.

Джерело:
Tom`s Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 21)

Всі новини за 15.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: