SCALE дасть змогу запускати застосунки CUDA на будь-яких GPU

Британська компанія Spectral Compute представила набір інструментів SCALE для обчислень GPGPU, який дає змогу запускати код для середовища Nvidia CUDA на графічних процесорах AMD. Програмна платформа CUDA (Compute Unified Device Architecture) є закритою екосистемою, хоча були спроби адаптувати її для обчислень на GPU інших виробників. Вже існує проєкт ZLUDA з відкритим вихідним кодом. Тепер з'явився SCALE.

Генеральний директор Spectral Compute вважає, що у розробників має бути можливість писати універсальний код для будь-якої апаратної платформи. Це було реальністю для CPU протягом багатьох років, і чому б не зробити так само з GPU. SCALE стане мостом, який відкриє шлях до такого універсального програмного середовища. Це набір інструментів GPGPU, аналогічний Nvidia CUDA, для запуску двійкового коду на графічному процесорі. SCALE не транслює код, а використовує свій ланцюжок сумісних інструментів, що робить його адаптованим до різних платформ, включно з графічними процесорами AMD. SCALE дає змогу розробникам працювати з однією версією коду і не вимагає використання інших мов, оскільки він сумісний із CUDA за вихідним кодом. Автори заявляють, що вже протестували SCALE у Blender, Llama-cpp, XGboost, FAISS, GOMC, STDGPU, Hashcat і Nvidia Thrust на процесорах AMD RDNA 3 та RDNA 2.

При цьому сам інструментарій SCALE має закритий вихідний код та поширюється за ліцензією вільного програмного забезпечення. Також навряд чи поява такого застосунку сподобається Nvidia. Раніше зелена корпорація вже включала заборону на використання ZLUDA та аналогічних сторонніх рішень у свою ліцензійну угоду.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 16)

Всі новини за 18.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: