Nvidia перейде на драйвери Linux із відкритим кодом модулів ядра

Компанія Nvidia дотримується стратегії закритої програмної екосистеми та пропрієтарних технологій. Але деякі кроки в бік більш відкритого програмного забезпечення вона все ж робить. У травні 2022 року Nvidia представила перший драйвер для Linux з відкритим кодом модулів ядра. Він був орієнтований на високопродуктивні процесори для центрів обробки даних. Через два роки компанія оголошує про повний перехід на драйвери з Nvidia Open Kernel Modules. Відповідні зміни буде внесено з релізом R560.

Nvidia Open Kernel Modules

Новий драйвер сумісний не з усіма відеокартами Nvidia. Компанія рекомендує переходити на драйвер з відкритими модулями ядра для рішень на архітектурах Turing, Ampere, Ada Lovelace або Hopper (GeForce RTX 20 та новіше). І в майбутньому будуть виходити тільки драйвери з відкритими модулями. У разі Maxwell, Pascal або Volta рекомендується використовувати старий пропрієтарний драйвер.

Новий драйвер, імовірно, вийде найближчим часом. Днями Nvidia випустила графічний драйвер серії 560 для операційних систем Windows.

Джерела:
Videocardz
Nvidia

Обговорити в форумі (коментарів: 47)

Всі новини за 18.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: