Глобальний збій в IT-інфраструктурі стався на ПК з Windows через оновлення ПЗ Crowdstrike

Поки що незрозуміло як саме, але схоже, що нещодавнє оновлення коду антивірусного ПЗ CrowdStrike «перетворює на цеглу» комп'ютери з Windows по всьому світу. Проблема глобальна та впливає на велику кількість компаній різних масштабів.

Microsoft problem

В Україні проблема торкнулася Нової Пошти, Vodafone та різних банків. У Великій Британії постраждали Лондонська фондова біржа, телевізійні компанії, авіакомпанії та залізничні компанії. Авіакомпанії United, Delta та American Airlines оголосили «глобальну наземну зупинку» всіх своїх рейсів. Австралійська телекомунікаційна компанія Telstra Group також стикається з перебоями в роботі. Залізничні компанії повідомляють про затримки. Телеканал Sky TV і дитячий канал Бі-Бі-Сі CBBC відключені від ефіру, причому Sky показує старі сюжети. Microsoft також вживає заходів, оскільки проблема впливає на хмарні сервіси та Office365. І це лише невелика частина організацій, у яких сьогодні поганий день.

Проблема проявляється в появі «синього екрану смерті» (BSoD) з наступним циклічним перезавантаженням. Офіційних заяв поки що немає, але, попередньо, причиною є нещодавнє оновлення CrowdStrike. На цей час схоже, що немає жодної втрати персональних даних або проблем з безпекою. І це не пов'язано з хакерськими атаками.

Crowdstrike Fix

Броуді Нісбет, директор CrowdStrike з полювання на загрози, підтвердив, що проблема лежить в площині CrowdStrike, але це не помилкове оновлення. На його думку, причиною є «несправний файл каналу», і Нісбет пропонує обхідний шлях для тих, хто застряг у циклі завантаження BSOD.

Джерело:
Tom`s Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 92)

Всі новини за 19.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: