Microsoft випустила CrowdStrike Recovery Tool для відновлення ПК, які зазнали масового збою

Днями стався масовий збій в IT-інфраструктурі на ПК під управлінням операційної системи Windows. Він вплинув на роботу безлічі телекомунікаційних компаній, авіакомпаній, перевізників та інших організацій по всьому світу. В Україні він зачепив Нову Пошту, Vodafone та деякі банки. Збій пов'язують з оновленням антивірусної програми CrowdStrike.

Microsoft CrowdStrike BSOD

Для відновлення комп'ютерів, які зазнали збою, компанія Microsoft представила офіційний набір інструментів. Вам знадобиться USB-накопичувач для завантаження Windows PE та виконання подальших операцій. Якщо у фахівця немає можливості використовувати USB, можна налаштувати PXE сервер. Детальна інструкція і всі посилання доступні на офіційній сторінці.

Згідно зі статистикою Microsoft збій зачепив 8,5 мільйона комп'ютерів по всьому світу. Це лише 1% всіх комп'ютерів з Windows, але наслідки у такого збою дійсно серйозні та глобальні — він вплинув на транспортну та логістичну інфраструктуру, і навіть на медичні установи. Програмне забезпечення CrowdStrike орієнтоване на корпоративний сегмент і працює на рівні ядра, що і стало причиною такого серйозного збою у великих організаціях та структурах. Microsoft продовжує працювати з CrowdStrike і великими хмарними компаніями для пошуку найефективніших методів виправлення всіх постраждалих комп'ютерів.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 17)

Всі новини за 22.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: