Не тільки Windows: ПЗ CrowdStrike створює проблеми для Linux

Минулої п'ятниці стався найбільший в історії глобальний збій в роботі ключової інфраструктури Windows, спричинений невдалим оновленням програмного забезпечення CrowdStrike. У результаті сучасні Windows-системи перестали функціонувати, а компанії зазнали чималих збитків. Одній з небагатьох фірм, Southwest Airlines, вдалося уникнути цієї проблеми, оскільки вона використовувала застарілий Windows 3.1. Так, це був саме той випадок, коли новіше, ще не значить краще.

Red Hat

Але виявилося, що проблема не обмежується лише сучасними операційними системами Windows. Користувачі Linux повідомляють про «kernel panic» та збої, пов'язані з тим самим програмним забезпеченням від CrowdStrike, ще з квітня цього року. Зокрема, проблему мали користувачі Linux, які використовують Red Hat Enterprise Linux, Debian Linux (а Debian є основою для більш поширеної Ubuntu) і Rocky Linux. Всі проблеми, про які йдеться, впливають на основне ядро Linux (універсальне для всіх дистрибутивів Linux), однак, схоже, призводять до збоїв у роботі будь-яких дистрибутивів Linux, що використовують ядро версій 5.14.0-42713.1 і новіших.

Все вказує на те, що CrowdStrike занадто недбало ставиться до тестування якості свого програмного забезпечення. І ця проблема має системний характер та є досить давньою. Цікаво, що нинішній генеральний директор CrowdStrike Джордж Курц раніше займав ту саму посаду в McAfee під час сумнозвісного оновлення 2010 року, внаслідок якого комп'ютери застрягли у нескінченному циклі перезавантажень. Отже, Джордж Курц перший генеральний директор в історії, під чиїм керуванням сталося два великі глобальні збої у роботі ПК по усьому світу, спричиненими неякісними оновленнями програмного забезпечення.

Джерело:
Tom`s hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 63)

Всі новини за 23.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: