AMD випустила ШІ-застосунок для малювання Amuse 2.0 з підтримкою чипів Ryzen AI 300

Компанія AMD представила застосунок на базі генеративного штучного інтелекту для створення зображення на основі опису або начерків. Застосунок Amuse 2.0 створювався з метою забезпечити максимальну простоту та комфорт у використанні. Вам не потрібно довантажувати зовнішні модулі або використовувати командний рядок. Один виконуваний файл і просте встановлення. Тут є тільки те, що потрібно для швидкого втілення вашої ідеї в малюнку, а також різні ШІ-фільтри.

В основі Amuse 2.0 відома модель Stable Diffusion і багатоступеневий конвеєр на основі ONNX (стабільна дифузія, керуючі мережі, екстрактори функцій). Підтримується нова технологія масштабування AMD XDNA Super Resolution, даючи змогу збільшувати роздільну здатність згенерованого зображення.

Застосунок оптимізовано для процесорів AMD Ryzen AI 300 та відеокарт Radeon RX 7000. Але також згадується підтримка процесорів серії AMD Ryzen 8040. Під час роботи на старих AMD Ryzen рекомендується 32 гігабайти оперативної пам'яті, а для Ryzen AI 300 достатньо 24 гігабайти.

Завантажити Amuse 2.0 можна з офіційного сайту. Розробники наголошують на тому, що це бета-версія, тому можливі помилки та проблеми під час взаємодії з користувачем.

Джерело:
AMD

Обговорити в форумі (коментарів: 35)

Всі новини за 29.07.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: