Valve підтвердила роботу над підтримкою ASUS ROG Ally в SteamOS

Ще до офіційного релізу Steam Deck компанія Valve анонсувала плани випустити операційну систему SteamOS 3.0 як окремий дистрибутив. Це було майже три роки тому. Відтоді фахівці Valve продовжують працювати в цьому напрямку та, судячи зі свіжої інформації, досягли деяких успіхів. В одному з останніх оновлень операційної системи компанія згадала підтримку ASUS ROG Ally, що підштовхнуло наших закордонних колег звернутися до компанії за додатковими подробицями.

ROG Ally

«Примітка про кнопки ROG Ally пов'язана з підтримкою сторонніх пристроїв для SteamOS. Команда продовжує працювати над додаванням підтримки додаткових портативних консолей у SteamOS», — розповів представник Valve. Він також підкреслив, що команда розробників досягла прогресу в цьому напрямку, щоправда, SteamOS ще не готова до роботи «з коробки» на таких пристроях. Тобто не варто розраховувати, що ASUS незабаром почне пропонувати SteamOS як опцію для ROG Ally.

Представник Valve також торкнувся теми підтримки Windows на Steam Deck OLED: «Що стосується Windows, то ми готуємося випустити решту драйверів Windows для Steam Deck OLED (ви могли бачити, що ми готуємо прошивку для драйвера Bluetooth). Ми не повідомляємо про терміни реалізації підтримки dual-boot — це все ще пріоритет, але поки що ми не змогли її реалізувати».

Джерело:
Overclock3D

Обговорити в форумі (коментарів: 11)

Всі новини за 14.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: