Компанія Ілона Маска xAI запустила новий ШІ Grok-2

Компанія xAI випустила попередню версію нової моделі штучного інтелекту Grok-2. Це значний крок уперед відносно минулої моделі Grok-1.5. Нова версія демонструє передові можливості у спілкуванні, кодуванні та міркуваннях. Також цей ШІ отримав молодшого брата Grok-2 mini. Згідно з внутрішніми тестами Grok-2 набирає в спеціалізованих бенчмарках більше балів, ніж Claude 3.5 Sonnet та GPT-4-Turbo. Grok-2 демонструє високий рівень конкурентоспроможності у сфері академічних знань, математики, кодування і в завданнях, заснованих на візуальному зорі та сприйнятті інформації.

Наразі Grok-2 та Grok-2 mini перебувають у стадії бета-тестування на платформі X, вони доступні тим, хто користується платною підпискою Premium. Розробники обіцяють зробити обидві моделі доступними через корпоративний API наприкінці поточного місяця. Grok-2 є універсальною моделлю, підтримуючи, зокрема, генерацію зображень. І перші користувачі вже помітили відсутність цензури, включаючи можливість генерації картинок з політиками.

Згідно з раніше озвученими даними, модель Grok-2 навчалася на 24 тисячах прискорювачів Nvidia H100. Ілон Маск планує збільшити витрати на обчислювальні центри, щоб вивести Grok у лідери ринку. Для навчання наступної версії ШІ буде запущено найбільший обчислювальний кластер у світі на 100 тисяч графічних процесорів Nvidia H100.

Обговорити в форумі (коментарів: 9)

Всі новини за 15.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: