Частка Linux на ринку операційних систем зросла до рекордних 4,45%

Популярність операційної системи Linux для десктопних ПК поступово зростає. Згідно з останніми даними Statcounter ця ОС зайняла вже 4,45% ринку.

Усе це відбувається на тлі поступового зниження частки Windows. Популярність операційної системи Microsoft за останні 10 років знизилася з 90% до 72%. Друге місце належить сімейству OS X з часткою 14,92%. За прогнозами Linux продовжить посилювати позиції, і у 2025 році ця операційна система займе 5% ринку.

Зростання популярності Linux пов'язане з гнучкістю операційної системи, її можна модернізувати та покращувати відповідно до конкретних завдань і потреб. Хороша підтримка спільноти та відкритість робить систему оптимальною для ПК і мобільних платформ. Також ядро Linux використовується в SteamOS для популярної портативної консолі Steam Deck. При цьому Windows частково втрачає популярність через апаратні обмеження останньої версії та неможливість запуску на старому обладнанні. Оскільки MacOS пов'язаний із переходом на дорожчу платформу, то єдиною альтернативою Windows залишається Linux.

Джерело:
Wccftech

Обговорити в форумі (коментарів: 128)

Всі новини за 28.08.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: