Технологія масштабування AMD FidelityFX Super Resolution 4.0 використовуватиме ШІ-алгоритми

Компанія AMD не перестає вдосконалювати свої програмні технології, прикладом чого є нещодавнє оновлення генератора кадрів Fluid Motion Frames 2 (AFMF 2). Фахівці чипмейкера вже узялися до роботи над наступним поколінням технології масштабування FidelityFX Super Resolution (FSR). Головним нововведенням AMD FSR 4.0 стане використання алгоритмів штучного інтелекту, що, як очікується, підвищить продуктивність і якість зображення, а також енергоефективність iGPU портативних ігрових консолей.

FidelityFX Super Resolution

Технологія AMD FidelityFX Super Resolution 4.0 розробляється вже близько року. Про це розповів Джек Х'юнх (Jack Huynh), який обіймає в AMD посаду віцепрезидента і генерального менеджера підрозділу Computing and Graphics Business Group. Нова технологія масштабування і генерації кадрів буде повністю заснована на алгоритмах штучного інтелекту, замінивши фільтри, що використовувалися в попередніх версіях FSR.

Використання ШІ-алгоритмів у FSR 4.0 свідчить, що для її підтримки знадобиться NPU або спеціалізовані обчислювальні блоки в складі графічного процесора. Це питання залишається відкритим, і компанія поки не поспішає давати відповідь на нього. Також на цю мить невідомо, коли саме AMD планує представити нову версію FidelityFX Super Resolution.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 42)

Всі новини за 14.09.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: