OpenAI може незабаром запустити ШІ Orion, який кращий за GPT-4

Компанія OpenAI зробила революцію у світі штучного інтелекту, запустивши свій чат-бот ChatGPT. Модель ШІ GPT постійно вдосконалюється і поліпшується. Але в найближчому майбутньому ми можемо побачити щось ще досконаліше, розумніше і швидше — нову модель під назвою Orion.

Цього року вже було представлено мультимодальну модель GPT-4o і модель o1. Але розробники не зменшують темп та готують новий ШІ. Модель Orion стане наступницею GPT-4 та отримає ширші можливості. Нібито вона буде в 100 разів потужнішою за GPT-4. Водночас поки не зрозуміло, чи отримає вона назву GPT-5 або нас очікує ребрендинг. Інсайдери пишуть, що компанія планує розгорнути новий ШІ на хмарній платформі Microsoft Azure вже в листопаді, щоб запустити її у грудні. Це означає, що навчання Orion уже завершено. І є інформація, що для навчання нового ШІ використовувалися синтетичні дані моделі o1.

Для OpenAI запуск Orion стане серйозним стрибком і черговим кроком у бік загального штучного інтелекту (AGI). Також зміняться пріоритети під час запуску. Якщо раніше основний акцент робився на оновленні ChatGPT для звичайних користувачів, то тепер OpenAI постарається надати пріоритетний доступ до своєї платформи ШІ основним партнерам і великим компаніям.

Після того, як новина про Orion розійшлася по профільних виданнях, представники OpenAI та особисто Сем Альтман спростували факт запуску Orion у грудні. Втім, не можна виключати, що це просто корпоративне мовчання на тлі перенесення запуску нового ШІ.

Джерело:
The Verge

Обговорити в форумі (коментарів: 6)

Всі новини за 26.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: