Google створює ШІ, який керуватиме ПК замість вас

Компанія розробляє ШІ-агента, який здатний керувати ПК замість користувача. Це помічник на основі штучного інтелекту, який відповідно до команд користувача виконуватиме прості та складні дії в браузері. Ви будете просто давати команди, а ШІ відкриватиме сторінки, заповнюватиме вебформи, здійснюватиме пошук, компілюватиме дані та працюватиме з ними. Як приклад згадується бронювання авіаквитків або купівля продуктів.

Google Project Jarvis

ШІ під назвою Project Jarvis має з'явитися разом із наступним випуском мовної моделі Gemini LLM. Він не потребуватиме додаткового API і якихось інструментів, а безпосередньо інтерпретуватиме команди й працюватиме з веббраузером. За чутками схожий інструмент готує і компанія OpenAI. Водночас Anthropic і Google у майбутньому хочуть вийти за межі контролю браузера, щоб ШІ зміг повністю контролювати комп'ютер і взаємодіяти з системою від вашого імені.

Журналісти зазначають, що поява Project Jarvis, ймовірно, викличе проблеми конфіденційності, як це вже було зі спірною функцією Recall від Microsoft. Через веббраузер можна отримувати багато особистих даних, включно з банківськими реквізитами. Тому Google повинна забезпечити високий рівень безпеки та захист від несанкціонованого доступу.

Джерело:
Tom's Hardware

Обговорити в форумі (коментарів: 41)

Всі новини за 28.10.2024 [ стрічка ]

Останні огляди: